پرسش های متداول

در دعواي طلاق

  • پاسخ 1

البته زوجه مدعي هست زوج بايد دفاع کنه
احتمالا زوجه دعواي طلاق عسر و حرج اقامه کرده.
طبق قانون جديد دادگاه مي تونه در خصوص پيدا کردن زوج هر تحقيقي بخواد انجام بده مثلا آدرس روي نکاحنامه بود ولي قانونا بايد به نشاني اعلامي اخطاريه مي‌فرستادند چون قبلا خيلي‌ها با اينکه نشاني زوج را مي‌دونستند مي‌گفتند زوج غايب تا راحت بتونن طلاق بگيرن و به همين خاطر محاکم به اين دعوتي که هيچ نشاني از زوج نيست مشکوک‌اند.
ولي در فرض سوال چنانچه زوج غايب باشه و اقدامات دادگاه براي پيدا کردنش موثر نباشه صدور راي مبني بر بطلان دعوا وجاهت نداره و چنانچه محرز بشه زوجه در حرجه دادگاه تکليف به مطلقه نمودن داره. در تجديدنظر مي‌توان اين موارد رو مطرح کرد.

 

  • پاسخ 2

در مساله مطروح به نظر دلايل مثبته درخصوص عسر وحرج بسيار ضعيف مي‌باشد ولي با التفات به مفارقت جسماني بالغ بر 5 سال بوده و به عبارتي طلاق عاطفي واقع گشته است زوجه مي‌تواند با مانور بر دليل مارالذکر و ايضا بذل بيش‌تر حقوق مالي ناشي از نکاح در قبال طلاق که تاحدي نهايت کراهت و عسر حرج را به اثبات مي‌رساند و شايد در تجديد نظر موثر مقام واقع گردد.

- : زوج مجهول المكان نيست ابلاغ هم به محل كارش رفته و به دستش رسيده اما تعمدا نيامد داورتسخيري أعلام كرد كه چون چندين بار با محل كارش تماس گرفته و موفق نشده تابع نظردادگاه است!
قاضي شفاها فرمودند چون دردادخواست به غيبت بيش ازشش ماه اشاره نكرديد! (ظاهرا علم غيب مي‌بايست مي‌داشتيم) دعوايتان وارد نيست!

+ : درصورتجلسه قيد نفرمودين؟

- : اساسا بجز جلسه‌ي نخست كه خوانده حاضر نشد جلسه‌اي نداشتيم متعاقبا در لايحه تقاضا گرديد.

+ : پس فرمايش شما درسته. متاسفانه قضات بدوي تو اين دعاوي با اينکه تکليف دارند راي بدهند احتياط مي‌کنند ايرادهاي بني اسراييلي مي‌گيرند و مي‌گويند برو تجديدنظر.
همين که با ابلاغ دادگاه نمي‌ياد کارش ايراد داره ولي اگه راي داده که تو همون تجديدنظر اعلام کنيد دادگاه در امور خانواده مکلف به انجام هرگونه تحقيقي هست و اگه طلاق به استناد 1130 باشه که دست دادگاه بازه و مصاديق حصري نيست ولي اگه طلاق شرط ضمن عقد باشه دادگاه کمي محتاطه.

 

  • پاسخ 2

جدايي و مفارقت ابدان كه از موارد اصلي عسر و حرج مندرج در شرايط عقد نامه هست را مطرح كنيد.

- : اساسا برهمين محور دادخواست دادم.

 

  • پاسخ 3

شما در دادخواست ظاهرا دليل صدور گواهي عدم امکان سازش را عسر و حرج ناشي از عدم تعادل رواني قيد کرده‌ايد و به نظر مي‌رسد در جريان دادرسي هم غيبت بيش از شش ماه را که خود نيز از موارد عسر و حرج است مستن و پر رنگ نکرده‌ايد. با وضعيتي هم که دادرسي جريان يافته به گمان تصميم دادگاه خالي از استحکام نباشد. من پيشنهاد مي‌کنم با دور انديشي قوي‌تر بجاي تجديد نظر خواهي، دعوي را تجدي کنيد.

- : نكته‌ي جالب اينكه درابتدا قاضي محترم نظرشان مساعد بود اما ظاهرا هنگامي كه پس ازماه‌ها موفق به اخذ قسم قابل توجهي از مهريه از حساب بانكي زوج گرديدم، قضيه برعكس شد.

- : ميفرماييد به استنادغيبت زوج و استنكاف وي از مراجعه به پزشک قانوني و دادگاه دعوي جديدي طرح كنم؟

+ : شما براي اينکه دادگاه بهانه نداشته باشد، هرچند مصداق از مصاديق عسر و حرج را که توانايي اثبات آن موجود است را مطرح نماييد که دادگاه مکلف به رسيدگي شود.

+ : اگر ممکن است مفارقت و ترک منزل و تکاليف زناشويي را از سوي زوج قبل از تقديم دادخواست تامين دليل نماييد.

 

از صفحه‌ي انجمن آزاد وکلاي دادگستري ايران در تلگرام

1388/11/23
6932بازدید